top of page
  • Szerző képeXpat Consulting

5 multikulti romantikus film Neked!

Manapság abszolút nem ritka, hogy egy pár tagjai különböző nemzetiségűek. Így nem véletlen, hogy ezt a jelenséget számos film is feldolgozza. Engedjétek meg, hogy Valentin-nap alkalmából ajánljak nektek öt filmet, amely a különböző nemzetiségű párok életét, problémáit, és persze pozitívumait járja körbe. Popcorn, ropi, zsebkendő, vasárnap délutáni matinézásra fel!

5 multikulti film, ami tökéletesen illik egy vasárnapi, semmittevős délutánhoz!

5. Találd ki, ki jön ma vacsorára (1967, amerikai vígjáték, 108 perc)


Joey Drayton és Dr. John Prentice mindössze tíz napja ismerik egymást, ám már házasságkötésen törik a fejüket. Azonban a helyzetük nem igazán nevezhető egyszerűnek, mivel John egy színesbőrű férfi, Joey pedig egy konzervatív amerikai család lánya. A filmből kiderül, hogy a két szerelmes viszonyára hogyan hat szüleik elutasító attitűdje. A film témáját tekintve még ma is aktuális, de 1967-ben igazi úttörő volt, így nem véletlen, hogy az alkotást Oscar-díjjal, BAFTA-díjjal és David di Donatello-díjjal is jutalmazták.


4. Bolond szél fúj (1997, amerikai romantikus vígjáték, 105 perc)


A New York-i menő építész, Alex Whitman egy kocsmában összetalálkozik a gyönyörű Isabel Fuentes-szel, egy mexikói fotóssal. Miután együtt töltenek egy éjszakát, a lány szó nélkül otthagyja a férfit. Három hónap elteltével azonban beállít azzal a hírrel, hogy várandós és házasodni szeretne. Vajon mit szól Alex a nagy hírhez? A film egyébként egy vérbeli kilencvenes évekbeli romantikus vígjáték Matthew Perry és Salma Hayek főszereplésével. Könnyed, nem túl drámai, és kellően szórakoztató!


3. Őrült és gyönyörű (2001, amerikai romantikus dráma, 95 perc)


Adott egy 17 éves, féktelenül bulizó, elkényeztetett lány, Nicole (Kirsten Dunst), aki megismerkedik a latin származású Carlossal (Jay Hernandez). A fiú egészen más életvitelt folytat, más anyagi és szociális háttérrel rendelkezik, mint a lány, így kapcsolatuk számos nehézségbe ütközik. A két fiatal mindennél jobban akar hinni a szerelem elsörpő erejében, vajon ez elég a happy-endhez?


2. Az élet ízei (2014, amerikai romantikus film, 118 perc)


Egy elbűvölő dél-francia kisvárosban található Madame Mallory Michelin-csillagos étterme, amelynek nem akad párja a környéken. Legalábbis addig a napig, amíg az indiai Kaddam család meg nem érkezik a festői szépségű városkába. Miután megnyitják családi éttermüket megkezdődik az eszeveszett vetélkedés, a környéket körbelengi a kurkuma és a curry illata. Emellett persze egy-két szerelmi szál is kibontakozik a történetben. Hellen Mirren színésznő játéka, mint Madame Mallory ezúttal sem okoz csalódást a nézőnek, de az egész filmet végigkíséri az a csodás kiszámíthatóság és emberi báj, amiért igenis van létjogosultsága életünkben a romantikus filmeknek, különösen akkor, ha az Franciaországban játszódik.


Forrás: mafab.hu
Az élet ízei c. film egyik főszereplője Hellen Mirren, Madame Mallory szerepében.

1. Bazi nagy francia lagzik (2014, francia vígjáték, 97 perc)


Claude és Marie Verneuil 4 gyönyörű lány szülei, akiket katolikus szellemben neveltek fel. A lányok közül hárman már megházasodtak. A konzervatív szülők (főleg az apa, akit Christian Clavier alakít) nem repesnek az örömtől, hiszen lányaik rendre különböző nemzetiségű és vallású párt választottak maguknak. Egyetlen reményük a negyedik, még hajadon lányuk, Laure választásában van. A lány nem is okoz csalódást, hiszen udvarlója, Charles katolikus vallású. Azonban azt az aprócska részletet nem említi meg, hogy a fiú színes bőrű bevándorló. A kulturális kavalkádból fakadó eltérések a családi összejöveteleken igen sok kellemetlenséget okoznak, melyeket fergeteges humorral old fel a film.


M. Réka

 

Hasonló blogbejegyzéseink, amik érdekelhetnek:

Online Nyelvoktatás Ingyenes próbaórával, kedvező áron! Angol, Német, Olasz, Francia, Spanyol, Holland

Commentaires


bottom of page