top of page
  • Szerző képeXpat Consulting

iTolc, az online nyelvvizsga


Az iTolc nyelvvizsga akkreditált, államilag elismert vizsga, amely online teljesíthető, gyakorlatilag bárhonnan. Akár a saját szobádból, az iskoládból vagy az országszerte elérhető 15 iTolc vizsgahely egyikéből. Angol és német nyelvből kínálnak nyelvvizsgákat A2, B1, B2 valamint C1 szinten.

Fotó: jeshoots.com

A következőkben megosztunk veled pár fontos információt a vizsgával kapcsolatban. A nyelvvizsga előtt van egy kötelező technikai tesztvizsga, amely lehetőséget nyújt a vizsgázónak a nyelvvizsga szoftver megismerésére valamint a technikai feltételek tesztelésére. Éppen ezért a technikai tesztvizsgát és az éles vizsgát ugyanazon a helyen kell teljesíteni. Fontos, hogy a kötelező technikai tesztvizsgán nem értékelik a vizsgázó teljesítményét!


Ha szeretnél visszajelzést kapni a nyelvtudásod szintjéről, akkor rendelkezésedre áll az iTolc által kínált (opcionális) online próbavizsga is. Ennek két változata van:

1. Ingyenes „Basic” csomag, amely során végigcsinálhatod a teljes vizsgát. Eredményt a hallott szövegértés és az írott szövegértés vizsgarészről kapsz 8 napon belül.

2. A „Premium” próbavizsga, amelynek során mind a 4 vizsgarészről kapsz eredményt a próbavizsgát követő 5. napon belül. Ennek során nem csak pontszámot kapsz a feladatokra, hanem a javítók külön jegyzeteket írnak neked azt illetően, hogy mit kellene még fejlesztened.


Ha meggyőződtél a technikai feltételekről és a nyelvtudásodról, akkor nincs más teendőd, mint jelentkezni az “éles” vizsgára! Hogyan épül fel a feladatsor és milyen lehetőségeid vannak a vizsga során?

A komplex vizsga írásbeli és szóbeli részekből áll. Itt találod meg az egyes vizsgarészek pontos leírását, valamint a vizsgán érintett témaköröket is. A vizsga teljes időtartama alatt, korlátozás nélkül használható online szótár. A szótár használatának időtartama / gyakorisága egyáltalán nem befolyásolja a nyelvvizsga értékelését.


Fontos, hogy igény esetén 2 vizsga lehetőséget kap a vizsgázó egy vizsga áráért. Milyen esetben fordulhat ez elő? Az első vizsga végén eldöntheted, hogy beadod-e a vizsgádat vagy sem. (Ha komplex vizsgára jelentkeztél, akkor nem lehetséges, hogy csak a szóbelit vagy csak az írásbelit nyújtod be). Ha amellett döntesz, hogy nem nyújtod be a vizsgát, akkor a jelentkezésnél feltüntetett 2. vizsgaidőpontban újra megcsinálhatod. (Természetesen más feladatokkal.)


A vizsga eredményét a vizsga után 8 nappal tekintheted meg a jelentkezéskor létrehozott fiókodban, a bizonyítványt pedig 3 héten belül kapod meg. Az árakról, technikai feltételekről az iTolc weboldalán olvashatsz. Emellett választ kaphatsz további kérdéseidre is.


Mit gondolsz? Te kipróbálnád ezt az online nyelvvizsga lehetőséget? Érdekes lehetőség a piacon, az egyszer biztos.


M. Réka

 

Nyelvvizsgára készülsz angol, német, francia, olasz, spanyol, vagy akár holland nyelvből, és úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged a helyes felkészüléshez? Jelentkezz az Xpat Consulting-nál egy ingyenes próbaórára itt, melyen lehetőséged van arra, hogy megbeszéld leendő tanároddal a megfelelő tanulási stratégiát.

bottom of page